Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Woe. 01 > zon. 05. 03 Fiddlers on the move #02 din. 07. 03 Kosmokrators (entr) woe. 08. 03 Natacha atlas vri. 10. 03 Sultan ensemble zat. 11. 03 Folk ‘N’ irish night #02 zon. 12. 03 Hossein alizadeh & MADJID KHALADJ din

Dovnload 57.45 Kb.

Woe. 01 > zon. 05. 03 Fiddlers on the move #02 din. 07. 03 Kosmokrators (entr) woe. 08. 03 Natacha atlas vri. 10. 03 Sultan ensemble zat. 11. 03 Folk ‘N’ irish night #02 zon. 12. 03 Hossein alizadeh & MADJID KHALADJ dinDatum04.04.2017
Grootte57.45 Kb.

Dovnload 57.45 Kb.

DE CENTRALE

PROGRAMMA MAART 2017WOE.01 > ZON.05.03 FIDDLERS ON THE MOVE #02

DIN.07.03 KOSMOKRATORS (ENTR)

WOE.08.03 NATACHA ATLAS

VRI.10.03 SULTAN ENSEMBLE

ZAT.11.03 FOLK ‘N’ IRISH NIGHT #02

ZON.12.03 HOSSEIN ALIZADEH & MADJID KHALADJ

DIN.14.03 STEVEN DE BRUYN invites TSUBASA HORI (ENTR)

WOE.15.03 ALLES KIDS | KONING ZONDER SCHOENEN

DON.16.03 EDUARDO TRASSIERRA TRIO

VRI.17.03 YOUSSEF NASIF – SYRIAN REFUGEES PROJECT

ZAT.18.03 GO HAM! | WORD WAAR

DIN.21.03 TRIO PIMENTON (ENTR)

WOE.22.03 THEATER | LACHLAND

WOE.01 > ZON.05.03.2017

FIDDLERS ON THE MOVE #02
Vijf dagen in het teken van de (folk)viool boordevol workshops en concerten, onder artistieke leiding van Wouter Vandenabeele.

Wouter Vandenabeele is een gewaardeerde en internationaal erkende violist, arrangeur en componist. Hij maakte een 30 tal cd's, speelde honderden optredens met Ambrozijn en zijn wereldorkest Olla Vogala en zat o.a. achter het Marokkaans-Vlaams project Brared Ataï met concerten in zowel Marokko als hier. Hij is bovendien een ervaren lesgever die sinds 2007 instaat voor de lessen wereld- en folkviool (voor de iets of wat gevorderde vioolspeler) in De Centrale.

Voor het 2de jaar op rij organiseert hij samen met De Centrale dit hoogst originele (folk)violenfestival, waarop hij een aantal van zijn meest getalenteerde collega's violisten uit binnen- en buitenland uitnodigt ... a folk violin project genaamd Fiddlers on the Move.

Het aanbod is erg divers en toont aan dat traditionele vioolmuziek veel meer is dan klassieke Westerse composities. Niet alleen tijdens de workshops, ook tijdens de concerten. Betreft de workshops bijten Amit Weisberger (klezmer) en Nicolas Hauzeur (Balkan) de spits af. Les Bottines en het Duo Sancuk-De Schepper brengen s’avonds muziek, waarna ook een jamsessie. Dag twee zet Weisberger zijn cursus verder en Marcel Râmba uit Transsylvanië representeert Roemeense tradities. Naast deze workshops kan er die avond ook gedanst worden op het Klezmerbal dat vergezeld wordt met een fantastisch kwintet. De derde dag van het festival keren Weisberger en Ramba voor een laatste keer terug, maar er zijn ook de nieuwe workshopreeksen van Mia Marin (Zweeds) en Michalis Kouloumis (Grieks-Ottomaans). Enkele muzikanten debatteren erna over de rol die viool speelt in niet-klassieke muziek en er zal wederom muziek ‘performed’ worden door het Meltem Trio met Kouloumis en later ook een samenspel tussen Ramba en Nicolas Hauzeur. Marin en Kouloumis zullen de workshops van de vierde dag voorzien naast een introductie tot Maqam en Taxim van Elias Bachoura. Deze laatstgenoemde musiceert samen met de leerkracht voor de Arabische violenworkshop de laatste dag: Shalan Alhamwy. Diezelfde avond speelt ook het duo Marin & Roswell, waarna een grote violenjam in het Muzikantenhuis dat nabij ligt. Het festival sluit af met workshops van Kouloumis, Roswall (Zweeds) en Alhamwy én wederom een fantastisch concert. Dit maal van Martin Balogh & the Slovakian Fiddlers.

De prijs per workshop is €25, tenzij men onder het kansentarief valt, maar deelnemers krijgen korting op de concerten. Bovendien zullen festivalgangers die voor de volledige vijfdaagse gaan daar volledig gratis toegang toe krijgen. Het lunchmenu en -prijs in ons eigen wereldrestaurant ENTR zal voor de gelegenheid aangepast worden om deze faciliteit te kunnen voorzien.

FESTIVAL

OVERZICHT CONCERTEN FIDDLERS ON THE MOVE

WOE 1 MAART

20:00 Les Bottines

21:00 Duo Sanczuk - De Schepper

22:00 JamsessieDON 2 MAART

20:00 Klezmer Avond: muziek en dansVRI 3 MAART

19:00 Debat: Viool in niet-klassieke muziek: de situatie in Zweden, Rotterdam en België

20:00 Michalis Kouloumis "Meltem trio"

21:30 Marcel Ramba & Nicolas HauzeurZAT 4 MAART

20:00 Elias Bachoura & Shalan Alhamwy

21:30 Duo Marin & Roswall

23:30 Grote Viooljam in het Muzikantenhuis (Dampoortstraat 50)ZON 5 MAART

16:00 Afsluitend concert (ism ‘t Ey) Martin Balogh & the Slovakian FiddlersOVERZICHT WORKSHOPS FIDDLERS ON THE MOVE

http://decentrale.be/nl/agenda/concert/fiddlers-on-the-move-02-i-woe.01.maa-zon.05.maaDIN.07.MAA | 20:30 | ENTR

KOSMOKRATORS
REBETIKO GR-FR-ENG-NL

Gratis inkom

De Kosmokrators brengen Griekse rebetikaliederen met Nederlandse, Franse, Engelse en Griekse teksten. De vertalingen blijven dicht bij het origineel, en behouden het authentieke harde en ondergrondse karakter van de rebetiko. Het thema bij uitstek is de wereld van de manges, de taaie muzikanten, stoere binken en hasjrokers uit Athene en Piraeus.

Steeds gaat het om doorgewinterde teksten, soms aangepast aan het hier en nu, soms hard, soms teder, maar altijd voorzien van een flinke dosis humor.

Frans De Clercq: bouzouki en zang

Michalis Karakatsanis: bouzouki en zang

Dimi Dumortier: percussie en zang

Karsten de Vilder: gitaar en zang

Carlo Strazzante: percussie

CAFECONCERT

WOE.08.MAA | 20:00 TZ

NATACHA ATLAS
Jazz Orient Express

€ 15 | € 18 | € 21 | kansentarief € 4,20Natacha Atlas werd geboren in Schaarbeek (Brussel) op 20 Maart 1964. De Belgische zangeres van Engels-Egyptische afkomst heeft altijd geprobeerd om het Westen en het Oosten dichter bij elkaar te brengen op muzikaal vlak. Ze mengt op originele wijze klassieke Oosterse muziekgenres met varieté, chanson, jazz, pop en rap. Begin jaren '90 maakte ze furore als leadzangeres van het Londense ethno-fusion collectief Transglobal Underground. Na 4 albums hield ze TGU voor bekeken om zich te focussen op haar solo-carrière. Ze bracht solo een 7-tal albums uit maar werkte af en toe nog samen met andere artiesten zoals Jean Michel Jarre, Nigel Kennedy & Kroke, Belinda Carlisle, Los de Abajo, Paolo Fresu en Omar Sosa. Er was zelfs een kortstondige reünie met haar maten van TGU voor de soundtrack van de film Whatever Lola Wants van de Frans-Marokkaanse regisseur Nabil Ayouch. Haar jongste solo-cd Myriad Road uit 2015 werd geproducet door de Frans-Libanese jazzmuzikant Ibrahim Maalouf.

INTERNATIONALE VROUWENDAG | CONCERT

VRI.10.MAA | 20:00 TZ

SULTAN ENSEMBLE
Turkse fasıl Avond

€ 13 | € 16 | € 19 | kansentarief € 3,80

Sultan Ensemble brengt het publiek steevast in feeststemming met hun interpretatie van fasıl, lichte klassieke muziek uit de Ottomaanse periode.  Hoewel fasıl oorspronkelijk weerklonk in paleizen en rijkeluiswoningen, vrolijkt deze muziek tegenwoordig de uitgaansbuurten van Istanbul op. Sultans Ensemble combineert fasıl met Turkse klassieke muziek en voert je mee op de idyllische klanken van oriëntaalse instrumenten zoals de oed (Arabische luit), de darboeka (vaastrommel), de qanoen (tafelharp) en de bendir (raamtrommel). Met hun opzwepende melodieën en bedwelmende zang nodigt het 100% vrouwelijke Sultans Ensemble iedereen uit om mee te zingen en te dansen.

Een fasılconcert dompelt je onder in de Turkse cultuur. De muziek gaat traditioneel samen met een rakıtafel, met lekkere hapjes (mezze) en de Turkse nationale drank rakı (met een Turkse ı zonder puntje, +/- uit te spreken als “rakku”). Het publiek geniet in een losse sfeer van de muziek, waarbij meezingen en dansen gebruikelijk is.

Een kleine mezzesschotel is inbegrepen bij elk toegangskaart, maar bij grote honger kan je voor een schappelijke prijs in elk geval een extra bord bestellen. 

Sultan Ensemble = Sadiye Erimli (zang & def), Buse Sever Yıilmaz (oed & zang), Elif Sarısaltıkoğlu (qanoen & zang), Bircan Yaman (viool) & Ayse Nur Yağız (percussie en zang).INT. VROUWENDAG CONCERT

ZAT.11.MAA | 20:00 TZ

FOLK ‘N’ IRISH NIGHT #02
The
Helen Flaherty Band & Roots

€ 14| € 17 | € 20 | kansentarief € 4,00

Voor het tweede jaar op rij organiseert De Centrale een geweldige en onvergetelijke eigentijdse folk en liedjesavond.  Opnieuw met twee schitterende muzikale acts.  Dit jaar staan 'The Helen Flaherty Band' en 'Roots' op het podium. 

De avond wordt opnieuw gepresenteerd door de Gents-Ierse singer-songwriter 'Daithi Rua'....THE HELEN FLAHERTY BAND

Helen Flaherty is van Schotse komaf en vooral bekend als het vocale en stralende middelpunt van de internationaal bekende band Shantalla. Omdat Helen behept is met een onbegrensde veelzijdigheid en ambitie slaat zij nu ook haar vleugels uit met haar eigen nieuwe band. Optreden is voor Helen als een levenselixer. Het podium is haar thuis en het publiek is haar vriendenkring. Haar optredens kenmerken zich dan ook door een hartelijk contact met het publiek.  Ze weet zich ook voor dit project opnieuw te omringen met enkele van de beste folk-muzikanten.  

Naast de 4-stemmige zangpartijen, beheersen de muzikanten ook als de besten het instrumentale Keltische repertoire.  Ze verdienden dan ook al hun strepen in groepen zoals The David Munnelly Band, Comas, Hot Spoons, Francy Conway, Danny Guinan, Fling,...

Helen Flaherty zang – bodhran; Philip Masure zang – gitaar; Siard De Jong zang viool cittern & Isaac Muller zang - flutes –whistles

ROOTS

De essentie van Roots is in feite poepsimpel: Muzikale verhalen, waarmee deze (pop)folkband, met roots in het Dendermondse, mensen opnieuw wil verwonderen, inspireren en vooral gelukkig maken! De band speelde voor het eerst onder de naam “Roots” op het M’eire Morough folkfestival in 2010. In maart 2011 namen zij hun demo-cd, “Back to Barley”, op. Sinds maart 2014 stelde Roots haar eerste album, “Point Blue” , aan het publiek voor. Het album werd opgenomen en geproduced door Erwin Libbrecht (Kadril) onder het Wild Boar Music – label. De “wortels” zocht Roots in Ierse en Keltische sferen. Deze energieke bende van 8 muzikanten heeft echter heel verschillende muzikale achtergronden (folk, jazz, klassiek…). Het is wellicht die symbiose van invloeden die het geluid van de groep uniek maakt. Met een vrij uitgebreid instrumentarium (gitaar, bas, drum, mandoline, viool, accordeon, fluit, stem, …), maakt de groep (folk)muziek toegankelijk voor een breed publiek. Traditionals en eigen nummers, opzwepend instrumentaal of harmonieus vocaal, u krijgt het allemaal. Stil blijven zitten wordt sowieso moeilijk…Erwin Sabbe  zang – gitaar; Jan Van Rossem  zang - gitaar – cajón; Tom Voet drums – percussive; Johan De Greef accordion; Diede Verpoest viool; Christoph Elaut contrabas - elektrische bas; Alice De Voght dwarsfluit – piccolo & Laure Sabbe zang – percussive
DUBBELCONCERT

ZON.12.MAA | 20:00 TZ

HOSSEIN ALIZADEH & MADJID KHALADJ
Meesters van de Iraanse improvisatie

€ 12| € 15 | € 18 | kansentarief € 3,60Een buitengewone ontmoeting van twee absolute meesters van Perzische klassieke muziek: Hossein Alizadeh en Madjid Khaladj
Hossein Alizadeh werd geboren in Teheran in 1950. Hij groeide uit tot een van de belangrijkste vertolkers van de hedendaagse Iraanse muziek. Hij bestudeerde het klassieke Perzische compositiesysteem, de radif, bij meesters als Hooshang Zarif, Ali Akbar Shahnazi, NurAli Borumand, Mahmood Karimi, Abdollah Davami, Yousef Foroutan, en Saied Hormozi. Hij nam het complete radif-repertoire op, gebaseerd op de interpretaties van Mirza Abdullah voor tar en setar. Alizadeh studeerde muziekcomposities en opvoering aan de de Universiteit van Teheran en vervolgens compositie en muziekwetenschappen aan de Universiteit van Berlijn. Hij doceerde aan de Universiteit en het Conservatorium van Teheran. Hij was dirigent en solist in het Iraans Nationaal Radio en Televisie Orkest. Hij is de oprichter van het befaamde Aref Ensemble en hij werkte ook verschillende malen samen met het Shayda. Zijn bekendste werken zijn: The Nava Improvisations (1976), Riders of the Plains of Hope (1977), Hesar (1977), Revolt (1983), Ney Nava (1983), Dream (1986), Torkaman (1986), Raz-O-Niaz (1986), Delshodegan (1987), Song of Compassion (1991), New Secret (1996), A Time for Drunken Horses (2000), Turtles can Fly (2004), Endless Vision (2004), Nive Mang (2006), Under the Razor (2007), Ode to Flowers (2007) en Echoes of Light (2009). Endless vision werd genomineerd voor een Grammy Award in 2006 (categorie Best World Music Album).
Madjid Khaladj werd geboren in Ghazvin in 1962. Madjid Khaladj begon tombak te studeren op zevenjarige leeftijd. Hij wordt unaniem erkend als een van de grootste meesters van de Iraanse percussie. Hij is hoogst actief op internationaal vlak, en trad op tijdens de meest gerenommeerde festivals wereldwijd. Hij werkte samen met onder andere Ry Cooder en Lisa Gerrard (Dead Can Dance).  In 1984 ging hij les geven aan het Center for Middle Eastern Music Studies aan het Institute of Musicology van de Sorbonne, dat toen geleid werd door Yehudi Menuhin. In 1996 stichtte hij de Ecole de Tombak in Parijs en sinds 1998 geeft hij ook al les aan het Cité de la Musique in Parijs en aan de State Academy of Music in Basel.  De ongeëvenaarde schoonheid van zijn stijl, het meesterschap van zijn ritmes en van zijn spontane creaties plaatsen hem niet alleen naast de allergrootste klassieke Perzische meesters, maar onderscheiden hem ook als een van de belangrijke figuren in de wereld van de percussie. Een paar van Khaledj’s meest opmerkelijke werken zijn: Anthology of Iranian Rhythms, Vol. I (1997) & Vol. II (1999), Iranian Percussions (2000), Nafas/Iranian Art Percussion (2006), naast de opnames die hij maakte samen met o.a. Hossein Alizadeh, Hossein Omoumi, Dariush Talai, M.R. Lotfi en M.R. Shajarian.
Programma:

1e deel: improvisatie op setar, tombak en zang- e saringoshti

2e deel: improvisatie op tar, tombak en daf
CONCERT

DIN.14.MAA | 20:30 | ENTR

STEVEN DE BRUYN & TSUBASA HORI
Steven De bruyn invites …

Gratis inkom

Elke maand inviteert buurman Steven De bruyn in ENTR een muzikale zielsverwant, die hij graag wil leren kennen of die hij eerder al ontmoette (en opnieuw wil treffen) voor een muzikale uitwisseling.

Gepassioneerde muzikanten en songschrijvers uit alle hoeken van de wereld en aangespoelde toerende muzikanten op hun vrije dag.

Net zoals de open keuken in ENTR de wereld naar je smaakpappillen tovert, wordt er gereisd met de ogen toe en de oren open.

Laat u op sleeptouw nemen voor deze groovende wereldreis!

Steven De bruyn is een gepassioneerde Belgisch mondharmonicaspeler. Midden jaren ‘90 begon hij op te treden, eerst als begeleider van blueszanger Roland, met wie hij heel zijn verdere carrière zou blijven samenwerken. In 1996 richtte De bruyn de bluesrockgroep El Fish op, die in 1998 een ZAMU Award won als "beste live-act", en (met Roland) in 2001 een prijs in de categorie "beste roots". Na het uiteenvallen van El Fish richtte hij in 2003 The Rhythm Junks op. In 2015 vormde hij het duo Stevo & Derek (van Derek & the Dirt).[

Tsubasa Hori is een Japanse Taikodrumster. Ze werd geboren in Kyoto en begon er Taikodrum te spelen toen ze 11 was. Ze studeerde Westerse percussie en muziektheorie aan de Kyoto Horikawa Senior High School of Music. Tijdens haar middelbare studies was ze ook drummer in een rockband. Na 14 jaar de eindjes aan elkaar te hebben geknoopt als lid van de populaire Taikodrum groep Kodo, verhuisde ze naar Antwerpen. Vanuit haar nieuwe uitvalsbasis neemt ze deel aan tal van samenwerkingsprojecten met artiesten uit diverse genres. Voor haar eigen muziek zoekt ze vooral inspiratie in de klassieke Japanse muziektraditie.CAFECONCERT

WOE.15.MAA | 14:30 TZ (kleuters)


DE KONING ZONDER SCHOENEN
Een 4Hoog klassieker voor kleuters

€ 2 | € 5 | € 8 | kansentarief € 1,60
Er was eens…

Een koning.

Een koning op een gouden troon.

Met een geweldige kroon op het hoofd en ook een blinkende mantel.

Hij had wel 100 paarden.

Hij had ook 1000 knechten.

En zelfs 1000 X 1000 vrienden.

De koning had alles om blij te zijn.

En toch was hij verdrietig...
Een voorstelling over verdriet, hoop en geluk. Over geven en krijgen en dat rijkdom veel meer is dan rijk zijn.

De koning zonder schoenen is een echte 4Hoog klassieker, met een succesvolle tournee van 10 jaar door Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk, Nederland en Zwitserland. Het decor werd geïnspireerd op het oeuvre van kunstenaar René Magritte.


Tekst: Raf Walschaerts

Regie: Frans Van der Aa

Spel: Steve De Schepper, Frans Van der Aa, Peter Pype, Saskia Verstiggel, Tineke Caels, Loes Carrette.

Beeld en kostuums: Frans Van der Aa en Kathleen Moers

Foto’s: Jeroen Vanneste

Muziek: Helder Deploige

Duur van de voorstelling: +/- 40 min

ALLES KIDS

DON.16.MAA | 20:00 TZ

EDUARDO TRASSIERRA TRIO (MIDIMIX #04)
La Guitarra Flamenca

€ 15 | € 18 | € 21 | kansentarief € 4,20 | MIDIMIX-abonnement

Andalusië is gezegend met een briljante jonge generatie flamencogitaristen.

Eduardo Trassierra is één van de exponenten bij uitstek van deze nieuwe lichting. Hij werd geboren in december 1982 in Villaverde del Rio (provincie Sevilla).  Zijn eerste lessen kreeg hij van zijn vader, gitarist Jose Trassierra en al snel was hij de absolute uitblinker op het conservatorium. Reeds op 12-jarige leeftijd begon hij als flamencogitarist belangrijke nationale prijzen te winnen - de eerste prijzen in  een eindeloos lange reeks.  Toen hij 18 was won hij de prijs “Niño Ricardo” prijs in Sevilla en één jaar later de prestigieuze “Giraldillo del Toque”.  Deze prijs, behaald op de ‘XII Bienal de Flamenco’ in Sevilla wordt alleen toegekend aan (en door) de allergrootsten.

In 2004 triomfeerde hij dan nog eens in Córdoba waar hij de prijs “Juan Carmona Habichuela” behaalde op het ‘Concurso Nacional de Arte Flamenco’ en hij was ook laureaat in het ‘Concurso Internacional de Guitarra Flamenco de Concierto’.

De toekomst ziet er erg rooskleurig uit voor deze voormalige student economie (Universiteit van Sevilla), die nu al één van de meest veelzijdige flamencogitaristen is van deze tijd. Niemand -op Paco de Lucia na - werd al zo vaak gelauwerd op zo’n jonge leeftijd.

Eduardo Trassierra is zondermeer één van de allergrootste flamencosterren in wording. 

Een paar jaar geleden was hij nog te bewonderen op de podia van o.a. Brosella Folk& Jazz, Dranouter en (samen met flamencodansrevelatie Rocío Molina) in de Brusselse kunsttempel BOZAR.  Vandaag heeft De Centrale de eer om deze gitaarvirtuoos te mogen ontvangen.MIDIMIX CONCERT

VRI.17.MAA | 20:00 TZ

YOUSSEF NASSIF
MAN’S JOURNEY – SYRIAN REFUGEES PROJECT

€ 6 | € 9 | € 12 | kansentarief € 2,40

De Syrische qanoen-speler Youssef Nassif stelt zijn cd “ Man’s Journey” voor. Youssef Nassif trad eerder (juni 2016) in Gent op met WAJD tijdens ‘Midzomer in de Sint-Baafsabdij’.

Hij studeerde in Damascus en trad op in Syrië, Tunesië, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, Duitsland, Zwitserland en België.

Sinds 3 jaar woont en werkt hij in Duitsland.

Met Youssef Nassif (qanoen), Yazan Alsabbagh (clarinet), Basilius Alawad (cello) & special guest Tarek Alsayed Yahya (oed)

CONCERT

ZAT.18.MAA | 20:00 | KZ

WORD WA(A)R
Slam Poetry Night

€ 4 | € 7 | € 10 | kansentarief € 2Word Wa(a)r – Slam Poetry

Word Wa(a)r brengt 'rap battles’ tussen historische en hilarische figuren. Verschillende dichters, slam poëten en rappers nemen het tegen elkaar op in een theatraal conflict. Ze vuren in meerdere rondes voorbereide, tekst af op hun tegenstander en het publiek dat mag jureren en reageren. De voertaal is Nederlands en de artiesten spreken vanuit een op voorhand bepaalde stelling of personage zoals bijvoorbeeld:

President Obama vs. Vladimir Poetin, Pro vs. contra Cannabis, de Atheïsme vs. De stem van God of Antwerpen vs. Gent. Het tentoonspreiden van literaire en lyrische kwaliteiten en het vermaak van het publiek staat hierbij voorop. Het is ‘recht in je smoel poëzie’ met een humoristische inslag en kritische ondertoon.

WORD WA(a)R werd bedacht en gecoördineerd door Pieter Cools en Seckou Ouloguem voor Akulte vzw met steun van Het Vlaams Fonds voor de Letteren en Het Bos.

Artiesten: Pieter Cools, Seckou Ouologuem, Tom Driessen, Sascha Reunes, Simon Den Haerynck, Prisca Agnes Nishimwe, Manu Moreau, Martijn Nelen

Facebook: https://www.facebook.com/WORDWAaR1/?fref=ts

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=4RwSvfZ9NYY

GO HAM!

DIN.21.MAA | 20:30 | ENTR

TRIO PIMENTON
Latin Music from Ghent

Gratis inkom

Trio Pimenton is een ‘pittig trio’ dat pas is opgericht en zich heeft toegelegd op het brengen van latino-muziek in al haar verscheidenheid, zowel Caribisch (son, rumba, cumbia, …), Braziliaans (samba, bossa, choro, …) als Zuid-Amerikaans in het algemeen.

Trio Pimenton bestaat uit: Elise De Vliegher (zang en percussie): dansdocente, actrice en opvallend lid van La Guardia Flamenca; Philip Duerinck (gitaar): gitaardocent, componist en behalve klassiek muzikant een begenadigd jazzmusicus; Carl Op de Beeck (cuatro puertorriqueño, tres cubano en gitaar): multi-instrumentalist die gedurende vele jaren de muzikale omkadering verzorgde in de Hogar Español in Gent.

Soms romantisch, vaak pittige en swingende muziek, met mooie zang en authentieke instrumentatie …

CAFECONCERT

WOE.22.MAA | 14:30 TZ

LACHLAND
Theater van A tot Z presenteert … humor voor Nederlands- én Anderstaligen

€ 4 | € 7 | € 10 | kansentarief € 2,00Wat is humor? En wat is grappig? En waarom vindt de ene iets grappig en de andere niet? We brengen vier experts bij elkaar, die ons het antwoord zullen geven: de Vlaams-Marokkaanse stand-upcomedian Latif Ait, zanger-cabaretier Lennaert Maes, acteur-regisseur Peter Schoenaerts en stand-upcomedian en NT2-docente Els Vertongen. In eenvoudig Nederlands brengen zij verhalen, sketches, liedjes, stand-upcomedy, visuele humor, absurd theater en nog veel meer!

Na de grote successen van ‘Anders nog iets?’ (met Andrea Croonenberghs) en ‘Gelukkig zijn’ brengt Fast Forward vanaf 8 november 2016 een comedyproductie voor Nederlands - én anderstaligen.


We brengen vier experts bij elkaar, die samen een afwisselende show zullen creëren: zanger-cabaretier Lennaert Maes (bekend van De Bonski’s), acteur-regisseur Peter Schoenaerts, de Vlaams-Marokkaanse stand-upcomedian Latif Aït, en stand-upcomedian en NT2-docente Els Vertongen. In eenvoudig Nederlands brengen zij liedjes, sketches, stand-upcomedy, visuele humor, absurd theater…
Bij ons is ironie of stand-upcomedy heel gewoon, maar dat is het niet overal ter wereld. Wat is humor? En wat is grappig? En waarom vindt de ene iets grappig en de andere niet?
Er is niets zo ernstig als humor. Daarom wijden we er een hele voorstelling aan. Om anderstaligen met een andere culturele achtergrond te laten kennismaken met wat in Vlaanderen grappig is, en om Vlamingen te laten kennismaken met humor uit de rest van de wereld.
Het publiek krijgt, tussen het lachen door, een overzicht van velerlei soorten humor, en wordt zelf aan het denken gezet over wat ons nu eigenlijk wel of niet aan het lachen maakt. Geschikt voor Nederlands- én anderstaligen!

Wist je dat?


Lennaert Maes won ooit de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival. Hij maakt muziek met Lenny en de Wespen en met De Bonski's.
Peter Schoenaerts maakt al 15 jaar met veel succes theater voor anderstaligen. Hij leidt de nieuwe theatergroep 'Theater van A tot Z'.
Latif Aït bereikte in 2012 als één van de eerste nieuwe Belgen de halve finale van Humo's Comedy Cup.
Els Vertongen is al 16 jaar NT2-docente aan CVO Vilvoorde. Ze presenteert maandelijks in Brussel een Engelstalig stand-upcafé.

Deze theaterproductie krijgt de steun van vzw ‘de Rand’, de Taalunie, vzw Fast Forward, het Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven, de stad Vilvoorde, CC Het Bolwerk en de Orde van den Prince Vilvoorde.THEATER

DIN.28.MAA | 20:30 | ENTR

KAFE TÜRK

Gratis inkomOp regelmatige basis organiseert De Centrale op dinsdagavond “Kafe Türk”, een speciaal caféconcertje badend in de sfeer van een authentiek Turks muziekcafé, met passende muziek en wie weet een heerlijke mezze erbij. De 'türkü bars', zoals ze in Turkije heten, zijn tot op vandaag populaire plaatsen waar man en vrouw,jong en oud, samen genieten van een gezellige avond met Turkse volksmuziek in al zijn varianten, zowel traditioneel als in een modern jasje.

Het programma van 28 februari is nog niet bekend.

CAFECONCERT

 • WOE.15.03 ALLES KIDS | KONING ZONDER SCHOENEN DON.16.03 EDUARDO TRASSIERRA TRIO VRI.17.03 YOUSSEF NASIF – SYRIAN REFUGEES PROJECT
 • WOE.01 > ZON.05.03.2017 FIDDLERS ON THE MOVE 02
 • FESTIVAL
 • ZAT 4 MAART
 • DIN.07.MAA | 20:30 | ENTR KOSMOKRATORS REBETIKO GR-FR-ENG-NL
 • CAFECONCERT
 • Jean Michel Jarre , Nigel Kennedy Kroke , Belinda Carlisle , Los de Abajo , Paolo Fresu en Omar Sosa
 • INTERNATIONALE VROUWENDAG | CONCERT
 • INT. VROUWENDAG CONCERT
 • DUBBELCONCERT
 • Programma
 • ALLES KIDS
 • MIDIMIX CONCERT
 • CONCERT
 • GO HAM!
 • THEATER DIN.28.MAA | 20:30 | ENTR KAFE TÜRK
 • Het programma van 28 februari is nog niet bekend.

 • Dovnload 57.45 Kb.